Piimhappebakter ME-3 jõudis jäätisesse

Piimhappebakter Lactobacillus fermentum ME-3 on Helluse piimatoodetes olnud eestlaste toidulaual juba 17 aastat ja 2014. aastast tarbitakse seda ka toidulisandina. Tänavu märtsi alguses jõudis see kasulik piimhappebakter Eesti käsitööšokolaadi tootja Chocolala šokolaadi sisse ning nüüd tõi Balbiino turule uue aprikoosise jogurtijäätise, millesse on lisatud Tartu Ülikooli meditsiiniteadlaste avastatud piimhappebakter ME-3.

Lisaks piimhappebakterile ME-3 on uut jäätist rikastatud ka teiste kõhule sõbralike probiootikumidega, nagu bifido- ja atsidofiilbakterid, ning see sisaldab vähe rasva.

Balbiino turundusdirektori Heikki Põhi sõnul saadi uue toote arendamisel inspiratsiooni maailma toitumistrendidest. „Järjest olulisemaks muutub see, mida sööme, ning individuaalsed vajadused seatakse tarbimises esikohale,“ ütles ta.

Piimhappebakteri Lactobacillus fermentum ME-3 avastasid 1995. aastal Tartu Ülikooli teadlased Marika Mikelsaare ja Mihkel Zilmeri juhtimisel. ME-3 sisaldavad tooted soodustavad seedimist, kuna probiootilised piimhappebakterid aitavad toitaineid paremini lõhustada, ning samuti toetavad need seedetrakti mikrobioomi mitmekesistamist, mis aitab hakkama saada bakterite ja viirustega. Lisaks on leidnud teaduslikku kinnitust ME-3 kolesteroolitaset alandav ja oksüdatiivset stressi korrigeeriv mõju.

Loe ME-3 bakteriga rikastatud jogurtijäätise kasulikkuse kohta lähemalt Balbiino lehelt.

Lisateave:
Jane Luht, Tartu Ülikooli ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse tehnoloogiasiirde juht, 529 7956, jane.luht@ut.ee
Mihkel Zilmer, Tartu Ülikooli biokeemia osakonnajuhataja ja meditsiinilise biokeemia professor, 512 5311, mihkel.zilmer@ut.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.