Enam kui 300 ettevõtjat ja teadlast arutasid Tartus toiduainetööstuse tuleviku üle

14. novembril 2019 toimus Tartu Ülikooli eestvedamisel Eesti teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustiku Adapter koostööfestival “Kõik söögiks!”, mis keskendus toiduainete tootmise, keskkonna, toitumise temaatikale.

Festivali peakorraldaja Anneli Saaroja põhjendas tänavuse festivali teemavalikut sellega, et tarbijate eelistused on muutumas. “Toidu tarbija muutub üha teadlikumaks ja soovib, et tema eelistustega arvestatakse. Ettevõtja peab suutma sellega kaasas käia. Täna festivalil kuuldud ettekanded ja arutelud käsitlesid näiteks seda, millised on tehnoloogilised lahendused toidu tootmiseks ja toimetamiseks tarbijani, mis on toidul pistmist ringmajandusega ning milline on seos inimeste tarbimisharjumuste ja tervisliku toitumise vahel,” selgitas Saaroja.

Tartu Ülikooli arendusprorektor Erik Puura väljendas heameelt, et neli aastat tagasi Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli käivitatud ülikoolide ning teadus- ja arendusasutuste koostööfestival on arenenud väga sisulise teemapõhise ürituseni. “Nagu ütles oma ettekandes Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professor Urmas Varblane, on toiduainetetööstus inimese jaoks kõige olulisem tööstusharu. Koondades teadlasi erinevatest asutustest ning lahates toidu ja toitumise teemat multidistsiplinaarselt oli tegu kõigi jaoks väga huvitava ja lahendusi pakkuva infopäevaga, mis kindlasti realiseerub ka teadlaste ja ettevõtjate suurenenud koostöös,” rääkis Puura.

Festivali demoalal sai tutvuda teaduasutuste ja toiduettevõtete arengute ja innovaatiliste toiduainetega. Koostöövõrgustiku Adapter selleaastaseks festivalipartneriks oli Eesti Toiduliit. Festivali külastajaid oli kokku üle 300, neist ligi pooled olid ettevõtete esindajad.

Lisateave: Erik Puura, Tartu Ülikooli arendusprorektor, 506 9882, erik.puura@ut.ee

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.